Skip to main content

18de Midwinter Fair

10 en 11 december 2022

Midwinter Fair | 18de editie

Ervaar en herdenk het eeuwen oude Mid Winter feest -ook wel Yule traditie ( langste nacht want  de zon bereikt op het noordelijk halfrond haar laagste stand) – Het is deg van de winterzonnewende die in het noordelijk halfrond plaatsvind rond 21 december.

Het is de viering  van de terugkomst van de Zon, immers de dagen worden weer langer na de mid winter.

Ook in de steentijd was dit een belangrijk moment, want een aantal bouwwerken uit die tijd zijn zodanig ontworpen dat het zonlicht  met de Midwinter in het binnenste van de tempel kon vallen  bijvoorbeeld  in Ierland de Newgrange. Deze tombe dateert uit 32oo voor Christus.

  Openingstijden & Tarieven

  Midwinter Fair in Archeon. Bekijk hier de tarieven van de dagentree, passe-partout, kindertickets en Museumkaart/vriendenloterij VIP-tickets.

  Opening & tarieven

  Openingstijden

  Zaterdag 10 dec. 2022 10:00 – 21:00 uur
  Zondag 11 dec. 2022 10:00 – 18:00 uur

  Tarieven & Ticketverkoop

  Koop nu uw tickets voordelig in de voorverkoop! 
  Let op, er zijn verschillende tickets voor de zaterdag en de zondag.

  Reguliere tickets zijn in oktober nog met €5,- euro korting. Van 1 t/m 15 nov. €3.50,- korting, 16 t/m 30 nov. €2.50,- korting.

  Museumkaart/vriendenloterij VIP-kaart tickets zijn €25,00 voor de zaterdag en €22,00 voor de zondag.

  Passe-partouts zijn €54,50, en voor museumkaart/vriendenloterij VIP-kaart houders €44,50.

  Kinderen t/m 12 zijn €19,50 en kinderen met een museumkaart/vriendenloterij VIP-kaart zijn €12,00. 

  Route & contact

  Museumpark Archeon
  Archeonlaan 1 2408 ZB Alphen aan den Rijn

  Speciale Pendeldienst vanaf het Station Alphen aan den Rijn naar Archeon € 2,50 
  10:00-13:30
  15:30-18:00 
  T. 0172 447744
  E. info@archeon.nl 

  F.A.Q.

  Mogen honden mee het park op?
  Ja er mogen honden op het park, mits aangelijnd voor €3,50.

  Is het event rolstoeltoegankelijk?
  Archeon heeft brede, goed aangelegde paden, invalide toiletten en uitstekende faciliteiten voor rolstoelers.

  Kun je geld pinnen op het terrein?
  Tijdens de Midwinter Fair kan je bij de kassa’s beperkt geld pinnen. Dit is toegestaan na ongeveer 13:00 uur zolang er genoeg geld beschikbaar is bij de kassa’s.

  Een andere vraag?
  Neem contact op midwinterfair@archeon.nl of bel naar 0172 447744.

  Early Bird Tickets

  Bestel nu jouw tickets en ontvang een mooie korting op de ticketprijs.

  Tot en met 30 november ontvang je € 2,50 per ticket.

   Midwinter Fair

   Renaissance

   Muziek

   En volgen  de komen weken uiteraard nog met acts en band, blijf deze site dus volgen.

   Cuélebre

   Cuélebre is een pagan folk music band uit Spanje. Zij zullen zaterdag én zondag te zien zijn.

   Spiritual Seasons

   Spiritual seasons is een middeleeuws en scandinavische folk band uit Ukraine. Ze maken historische muziek vergezeld met traditionele dans. Ze treden op de zaterdag en zondag op.

   Video 1 – Spiritual Seasons

   Video 2 – Spiritual Seasons

   Video 3 – Spiritual Seasons

   The Trouble Notes

   The Trouble Notes zijn een trio uit Berlijn, die vrolijke instrumentale folk muziek maken. Ze treden op zaterdag en zondag op.

   Luister ze hier.

   naar website

   Datura

   Datura maakt verrassende middeleeuwse muziek. Zij hebben een divers middeleeuws programma met opzwepende dansbare muziek, drankliederen, ballades, hoofse- en volksmuziek (Carmina Burana) en religieuze muziek met o.a. cantigas di Santa Maria.

   Luister ze hier.

   naar website/

   De Flierefluiter

   Sfeervolle en swingende folkmuziek met fluiten, schalmei, snaren en trom. In historische kostuums spelen zij de muziek van troubadours op feesten, jaarmarkten in kroegen en kastelen.

   naar website

   Sassenachs

   Sassenachs is een acht koppige Folk Rock formatie uit Dordrecht. In Schotse kilts voeren zij u mee naar het ruige Schotse landschap waarbij de muziek die zij spelen alles behalve traditioneel is. Op de klanken van de bagpipe en opzwepende ritmes van de drums is het onmogelijk om stil te blijven zitten. Gekleed in 18e eeuwse plaids, gewapend met bagpipe en wardrums, vindt je de Sassenachs op de Midwinter Fair. Kom kijken, en laat je sokken onder je kilt vandaan rocken!

   naar website

   Emian

   Van Keltische tot Noord-Europese cultuur, van origine uit het Middellandse Zeegebied: de muziek van Emian verenigt de folk talen.

   Luister ze hier

   Sunfire

   De muziek van Sunfire voelt als de Sonora woestijn, ongerept, heet, woest en onvoorspelbaar.

   Hun Western Folk is een blend van Folk, Roots Rock, Americana en Bluegrass gegoten in een onmiskenbaar eigen geluid. Verwacht een verrassend lekkere rock sound, rauwe randjes, en onweerstaanbare ritmes en melodieën tijdens hun optredens. Mede hierdoor groeide Sunfire uit tot een geliefde en unieke live act. In de vele omzwervingen deed de band al verschillende bekende poppodia aan, en speelden ze op vele festivals in Europa.

   Een Sunfire show staat garantie voor een energieke ervaring met veel muzikaal geweld, waarbij ook een incidentele wals niet geschuwd wordt. Bij een optreden van Sunfire waan je je in een oude western, dus trek je hoed uit de mottenballen en grijp je lasso! En met een beetje fantasie kun je de cowhands van Sunfire al van verre aan horen galopperen.

   De line-up van deze Haagse vogelvrije bende wordt gevormd door lead zanger Satria Karsono op banjo en gitaar, violiste Sophie Zaaijer, Berend de Vries op elektrisch gitaar, drummer Jeroen van Leeuwen en Michel Beeckman op de bas.


   Cathinca – Harp & zang

   Voor balladen en mythische verhalen ben je bij Cathinca aan het juiste adres. Met haar stem heeft ze al vele luisteraars weten te betoveren. Daarbij begeleidt ze zichzelf op de harp. Tijdens haar optreden trakteert ze het publiek op filmmuziek, Disneyklassiekers, zachte liefdesliedjes en melancholische Ierse songs.

   Of ze nu schrijft of zingt: Cathinca is op alle manieren een verhalenverteller. Ze laat zich inspireren door Keltische sagen en sprookjes. Haar boeken De vrouwe van Myrdin (2018), De held van Anwyn (2019) en Ellowyns toren (2021) staan in de boekenkasten van vele fantasyliefhebbers. In 2022 verscheen ook haar eerste solocd: Harpsong.

   Prima Nocta

   Prima Nocta is de explosieve mix van zes muziek liefhebbers, die hun talenten verenigen om elk optreden een unieke en energieke show te geven!

   Hun rauwe muziek wordt uitgedragen met een intensiteit die geweldige slagen bevat van geëlektrificeerde riffs, oorverdovend drums en gigantische doedelzakken.

   Standhouders

   Er zijn meer dan 50 standhouders aanwezig op de Midwinter Fair en dat betekend een fraaie standhouders beurs met mooie diversiteit. 

   Informatie standhouders

   Terug naar de oorsprong van de viering van de Midwinter. De viering van het licht, de dagen worden weer langer! Met een sfeervolle standhoudersmarkt, muziek en entertainment programma maken we er weer een fantastisch Midwinter Fair van!

   Dit jaar hebben we voor standhouders tafels/kramen/lege oppervlaktes beschikbaar in de sfeervolle paviljoentent (overdekt, verwarmd en verlicht). Het is ook mogelijk om je eigen thema tent mee te nemen naar Archeon. Of om in een middeleeuws huis je waar aan te prijzen.

   Tarieven voor standhouders (geldig voor beide dagen), incl. 21% BTW

   Tafel (200 x 70 cm)           € 162,00
   Marktkraam (400 x 90 cm) € 344,00
   Toeslag hoekkraam/-tafel (alleen mogelijk i.c.m. 2 tafels/marktkramen) €   62,50
   Leeg oppervlakte per 5 m2 (2,5 x 2 meter)        € 295,00
   Vrije ruimte buiten (met eigen thematische tent) op aanvraag
   Middeleeuws huis op aanvraag
   Stroompunt (per 500w) €   25,00

   Overnachten op Archeon is niet toegestaan.

   Wij bieden standhouders gratis koffie/thee en in de middag soep aan op beide dagen.

   Klik hier voor de algemene voorwaarden

   Entertainment

   Warm op bij een van de vele vuren en geniet van pracht entertainment. Van verhalenvertellers en straattheater tot dans en tovenarij.

   Ancient Gaming presents: Dungeons & Dragons

   Duik in de wereld van het grootste rollenspel van het universum: Dungeons and Dragons. Kom naar de grote eindshow in de arena en vecht mee tegen vuurspuwende draken en slijmerige trollen. Ben jij die heftige elf of vurige heks die wij nodig hebben om te overwinnen? Of ben jij juist de tegenstander en maak je ons helemaal kapot met je magische krachten? Speel mee en bepaal zelf het lot van de avonturiers in de arena. Nog nooit kwam een verhaal zo tot leven!

   Noblesse Oblige

   Een curieus voertuigje, voortbewogen door twee chique lakeien. Trippelend, dravend en walsend op de maten van de barokmuziek. Houden ze halt? Wordt de rode loper uitgerold? Wie verschuilt zich achter de gordijntjes? Verwacht koninklijke verplichtingen, want… adeldom verplicht! 

   Deze twee chique lakeien zijn onderweg naar het gemaskerde bal en zullen dus alleen zaterdag 10 december te zien zijn op de Midwinter Fair.

   Medusa’s World

   Deze dames walsen door de straten alsof het carnaval van Venetie is! Ze straalt haar lichte glimlach over iedereen uit, is zij een engel? Een tikje mysterieus, maar dat is de winter, die de wereld vaak verhult in een wit winterkleed…

   Twee tot vijf stralend witte steltenfiguren dansen met hun lichtgevende kanten mantels statig door de straten. De wind waait door de veren van hun pruiken, en tilt hun mantels op terwijl zij voortschrijden, hun verlichtte lichamen doen ons aan engelen denken.

   Bastiaan de Zwitser

   Bastiaan de Zwitser vertelt Midwinterverhalen

   Schuif aan op harde houten bankjes bij een knapperend open vuurtje. De Zwitser zit op je te wachten. In zijn buidel heeft hij Midwinterverhalen. Verhalen over sneeuw en liefde, over oude goden en drank, over avontuur en offers. Mooie verhalen.
   Schuif lekker aan en kom mee op reis in je verbeelding. Droom weg naar magische werelden diep in jezelf, ver weg van het dagelijkse gedreun en kom even tot rust. Net zoals vroeger de mensen op deze donkere dagen verhalen luisterden, ben ook jij van harte welkom.

   www.bastiaan.com

   Tim Talesman

   Tim Talesman vertelt op talrijke festivals, concerten en andere evenementen. Als bekroonde verhalenverteller heeft hij zich gespecialiseerd in de mythen en sagen van Noordse, Germaanse afkomst, met af en toe een uitstapje in naar de Keltische verhalen.
   Hij onderscheidt zich door in zijn verhaal een herkenbare brug te slaan naar moderne situaties. Uitgeroepen tot jonge verteller van het jaar heeft Tim Talesman het zijn doel gemaakt om zoveel mogelijk verhalen te verzamelen en die wereldwijd in zijn reizen door te geven. Zijn creatieve benadering tot de traditionele verhalen, maken deze antieke verhalen relevant voor modern publiek.
   Een wereldwijde verhalenverteller die je meevoert op reizen van de verbeelding. 

   YouTube
   Website
   Facebook

   Sprookspreker

   De Sprookspreker

   Een sprookspreker is een middeleeuws woord voor een verhalenverteller. Een middeleeuwse sprookspreker was een reizende artiest, die zijn verhalen vertelde op jaarmarkten of op lange donkere winteravonden in kastelen. De bekendste sprooksprekers waren in dienst van de hoge adel en vertoonden hun kunsten op feesten aan het hof.

   De Sprookspreker zet die oude traditie voort. Hij vertelt middeleeuwse ridderverhalen en oude legendes. Hij opent een poort naar vergeten werelden waarin helden op queeste gaan. Uit zijn kistje vol verhalen tovert hij steeds weer een nieuw voorwerp, dat voor een nieuw verhaal staat. Ook vertelt de Sprookspreker interactieve improvisatieverhalen. Zijn verhalenkistje wordt dan door het publiek met voorwerpen gevuld, die door de Sprookspreker worden gebruikt om een verhaal te vertellen dat nog niet bestaat. Het resultaat is voor iedereen verrassend, ook voor de verteller.

   Alderhandt

   “Alderhandt” is een reiziger in tijd en ruimte. Meestal in de Middeleeuwen vermaakt hij jong en oud met grappen en grollen tijdens het jongleren of andere circuskunsten.
   Werkend vanuit zijn kleine kampement zet hij het publiek graag op het verkeerde been, waarbij de voorstelling gemaakt wordt voor en met het publiek!

   Pad van de Priesteres

   Pad van de Priesteres, Midwinter Tempel.

   De Priesteressen van Pad van de Priesteres heten je hartelijk welkom. Bij ons kun je je dieper verbinden met de essentie van Midwinter. Wat vieren we nu eigenlijk op het bijzondere moment van de langste nacht? Wat betekent duisternis en licht voor jou? Wat gebeurt er als de zon weer terug komt en het licht gaat groeien? Hoe kun je dit magische moment gebruiken om jouw leven een stukje mooier te maken?

   Gabs en Tante Ans

   Gabs en Tante Ans Avontuur: is een inter-actief verhalenspel waarin de kids Tante Ans meehelpen, Gabs vertelt het verhaal en speelt op haar instrumentjes en er worden instrumentjes uitgedeeld zodat ook jij kan meedoen, Kom je ook mee op Avontuur?… Zaterdag Gabs en Tante Ans en het Zweefavontuur en Zondag: Gabs en Tante Ans en het Zee Avontuur!

   Tijd: 14.30 uur 

   Handvasten door de Wikster van het Wad

   Wikster is een oud Gronings woord voor heks. Als heks ben ik ook ritueel begeleider. Het ritueel van handvasten is daar één van. Zaterdag 10 december mag ik bij Midwinterfair Archeon mensen in liefde verbinden. Zie ik jullie dan? Opgeven hiervoor kan via: info@wikstervanhetwad.nl

   Sprookspreker

   Een sprookspreker is een middeleeuws woord voor een verhalenverteller. Een middeleeuwse sprookspreker was een reizende artiest, die zijn verhalen vertelde op jaarmarkten of op lange donkere winteravonden in kastelen. De bekendste sprooksprekers waren in dienst van de hoge adel en vertoonden hun kunsten op feesten aan het hof.

   De Sprookspreker zet die oude traditie voort. Hij vertelt middeleeuwse ridderverhalen en oude legendes. Hij opent een poort naar vergeten werelden waarin helden op queeste gaan. Uit zijn kistje vol verhalen tovert hij steeds weer een nieuw voorwerp, dat voor een nieuw verhaal staat. Ook vertelt de Sprookspreker interactieve improvisatieverhalen. Zijn verhalenkistje wordt dan door het publiek met voorwerpen gevuld, die door de Sprookspreker worden gebruikt om een verhaal te vertellen dat nog niet bestaat. Het resultaat is voor iedereen verrassend, ook voor de verteller.

   Workshops

   Op diverse locaties in het park kun je ook zelf aan de slag met diverse bijzondere workshops.

   Cosplay Compendium

   Magie is iets dat je creëert tijdens deze workshop, je kan je eigen magische objecten zoals een toverstaf of een spreukenboek maken. Wij voorzien jullie van de materialen, gereedschappen en advies. De rest is aan je eigen creatieve geest

   De prijzen voor de workshop zijn:

   • Toverstokken €10
    (uitbreiding luxe handvat + €5)
   • Boekjes €15
   Zwaardvechttraining workshop

   Tijdens de midwinterfair zullen de zwaardvechtverenigingen SHS uit Delft en HKA uit Alphen aan den Rijn wapendemonstraties geven met wapens uit de Renaissance. Hiervoor gebruiken ze niet alleen de wapens uit die tijd, maar ook gevechtshandleidingen die tijdens de Renaissance geschreven zijn. Komt dat zien en misschien kun je ook nog deelnemen aan een van de proeflessen!

   Zelf tin gieten

   Kom zelf tin gieten, brons en/of zilver gieten, leer bewerken en leer op historische wijze vuur maken. 

   Beide dagen te vinden in de werkschuur van de Bronstijd.

   Ravens Inn

   Odin of Freya wierook maken van losse kruiden. Rune kracht stokken maken van hout (houtsnijden) en het spel Weerwolven van Asgard. Meditatie met kracht amulet snijden (alleen op zaterdag).

   Tijden:
   10:00 – 12:00 Beide workshops op inloop
   12:30 – 15:00 Beide workshops op inloop
   15:30 – 17:00 Weerwolven van Asgard
   19:00 Meditatie + krachtamulet snijden (alleen zaterdag ongeveer 30min)

   Gabs Lichthuis – Workshops
   • Winter Healing sounds vol magische klanken met diverse Hapi & klankschalen, 2 workshops waarin je kunt wegdromen in de helende klanken begeleid door Gabs.
   • Klank demo’s: De gehele dag worden er demo’s gegeven en mogen de bezoekers de instrumenten onder begeleiding uitproberen.
   • Prachtige Rainbow Wens Boog; Welke kleur wens is er voor jou dit jaar?
   • Magische Elfstokje of Wens slinger of Kracht Amulet: Workshop voor jong en oud. Welke wens, magie of kracht zit in jou maaksel verborgen? Deze kan je herkennen door de energie van de stok/slinger of amulet te voelen en Gabs en haar elfjes nemen je hierin mee, met verrassende boodschap aan het einde. Hiermee maken bezoekers jong en oud een prachtig Symbool voor het nieuwe jaar en nemen ze deze mee naar huis..

   Tijden:
   11.30 Winter healing sounds
   16.00 Winter healing sounds
   10.00 – 17.00 Klank demo’s
   10.00 – 17.00 Rainbow wensjes
   10.00 – 17.00 Craften bij Gabs en haar elfjes

   Statera Mundi

   Kom “je toekomst” laten lezen door een eigenzinnige “Spirit-reading” of via een klassieke kaartreading, ontdek wat je naam onthult via numerologie of maak een amulet met je naam in Ogham of je Keltische boomhoroscoop teken. Maak ondertussen ook kennis met enkele van de bijzondere figuren uit de wereld van Statera Mundi University LARP die graag deze kennis met je delen. 

   Mocht je meer interesse hebben in informatie over Live Action Role Playing (LARP), kan je natuurlijk ook bij ons terecht.

   Perenelle Events VZW creëerde Statera Mundi University, een live-action roleplay-ervaring die zich afspeelt in een parallel universum waar mensen leven tussen tovenaars en andere mythische rassen zoals elven, feeën, huidwisselaars, vampiers en weerwolven.

   www.stateramundi.be

   Activiteiten

   Op diverse locaties in het park kun je ook zelf aan de slag met diverse activiteiten.

   Gemaskerd bal

   Dit jaar zal er op zaterdag 10 december een heus gemaskerd bal zijn tijdens de Midwinter Fair! Dus trek je mooiste outfit aan, en zorg dat je een prachtig masker mee hebt en kom dansen tijdens het bal. Wie weet word jij wel uitgeroepen tot King of Queen van het bal!

   Het bal zal alleen op zaterdag 10 december plaatsvinden.

   Boogschieten

   Er is niks fijners dan een lekker potje boogschieten. Denk jij dat je dit van een aardige afstand kan? Daag vooral jouw vrienden uit om te kijken wie er het meeste het doelwit kan raken. Of lukt het jou zelfs om in de roos te eindigen? 

   Oker facepaint

   Begin goed in de stemming te komen door jouw gezicht mooi of stoer te laten beschilderen: Prehistorie style! Niks staat je beter dan bijvoorbeeld een paar krijgersstrepen of sjamaancirkels op je wangen.

   Zwaardvechten
   Kom helpen vechten tegen de duisternis onder begeleiding van een zwaardmeester. Leer alle fijne technieken om uw tegenstander te slim af te zijn.
   Broodje bakken
   Zoals de eerste boeren hun brood bakten, kan jij dat hier ook doen. De charme van knus bij het vuur zitten in deze koudere dagen slaat bij iedereen wel aan. Het allermooiste hiervan? Je mag het zelf opeten of offeren bij het Heiligdom van Bargeroosterveld.
   Keitrekken
   Deze kei is klaar om verplaatst te worden naar zijn volgende bestemming. Het was zwaar werk om deze grote jongens op hun plaats te krijgen. Alleen met teamwork lukt het jou om alleen al beweging erin te krijgen. Heb jij het met jou vrienden in je om deze klus te klaren?
   Sigillaria maken

   Ter ere van Saturnalia, de Romeinse variant van Midwinter, kun je Sigillaria maken. Dit is een geschenk van klei of bijenwas. We maken het met een handig gaatje erin zodat je het mooi kunt ophangen!

   Tijdschema

   Wie, wat, waar en wanneer?

   Zaterdag 10 december 2022

   Muziek Verteltheater Entertainment Shows
   >
   locatie 10.00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00
   Herberg             Roving Crows
   11.30 – 12.30
       Spiritual Seasons
   13.00 – 14.00
       Prima Nocta
   14.30 – 15.30
       Cuélebre
   16.00 – 17.00
   Renaissance Dansworkshop
   17.00 – 17.40
     Start gemaskerd bal:
   The Trouble Notes
   18.00 – 19.00
   LyraDanz
   19.00 – 20.30 
              
   Klooster                 Gwendolyn Snowden
   12.00 – 12.45
     Balfolk workshop: Andro & Scottish
   13.00 – 14.00
   Cuélebre,
   14.00 – 15.00
   Balfolk workshop: Jig
   15.00 – 16.00
   Datura, dansworkshop
   16.00 – 16.30
       Spiritual Seasons, akoestisch
   17.00 – 18.00
   Balfolk workshop: Tovercirkel
   18.00 – 19.00
   Roving Crows, akoestisch
   19.00 – 20.30  
              
   IJsstube           Emma van Dobben
   11.15 – 12.00
     Andawenn
   12.15 – 13.00
     Emma van Dobben
   13.15 – 14.00
     Gwendolyn Snowdon
   14.15 – 15.00
     Andawenn
   15.15 – 16.00
     Gwendolyn Snowdon
   16.15 – 17.00
     Andawenn
   17.15 – 18.00
                                
   Badhuis           Moro
   11.15 – 12.00
     Cathinca van Sprundel
   12.15 – 13.00
     Helma en Inge
   13.15 – 14.00
     Moro
   14.15 – 15.00
     Cathinca van Sprundel
   15.15 – 16.00
     Moro
   16.15 – 17.00
                                        
   Bronstijdboerderij:
   Verteltheater
               Tim Talesman
   11.3
     Bastiaan de Zwitser
   12.15
     De Sprook­spreker
   13.00
     Tim Talesman
   13.45
     Bastiaan de Zwitser
   14.30
     De Sprook­spreker
   15.15
     Tim Talesman
   16.0
     Bastiaan de Zwitser
   16.45
     De Sprook­spreker
   17.30
     Tim Talesman
   18.15
     Bastiaan de Zwitser
   19.00
                  
   Prehistorie
   Mesolithicum
   offers maken
   10.00 – 18.00
                                  
     Chantcirkel
   10.00
       Vrouwencirkel pad van de Priesteres
   11.00
             Drumcirkel
   13.00
   Haka
   13.30
           Midwinter ceremonie
   15.00
   12 helige nachten van Yule
   15.30
       Drumcirkel
   Chantcirkel
   16.30
   Midwinter dansritueel met vuurceremonie
   17.00
                                     
   LBK Doe-route huis Klank demo’s
   Rainbow wens
   Craft workshop, elfenstokje, wensslinger of amulet
   10.00 – 17.00
                                          
                 Winter healing sounds
   11.30
                         Gabs en Tante Ans avontuur
   14.30 – 15.00
           Winter healing sounds
   16.00
                                                
   LBK Vuurritueel
   10.00 – 12.30
       Vuurritueel
   13.00 – 17.00
                                          
   LBK vuurplaats Broodjes bakken
   10.00 – 18.00
                                  
   Trechterbeker     Dungeons and Dragons
   (oneshot)
   10.30
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   11.00
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   11.30
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   12.00
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   12.30
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   13.00
   Dungeons and Dragons(oneshot)
   13.30
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   14.00
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   14.30
                                                          
   Bronsgieterij Tingietworkshop, leer bewerken, brons/ zilvergiet demonstratie
   10.00 – 21.00
          
   IJzertijd     Handvasten 10.30 Handvasten
   11.00
   Handvasten
   11.30
           Handvasten
   13.00
   Handvasten
   13.30
   Handvasten
   14.00
   Handvasten
   14.30
   Handvasten
   15.00
   Handvasten
   15.30
   Handvasten
   16.00
                                              
   Romeins woonhuis (Domus) Historische kapper
   10.00 – 18.00
                                  
   Badhuis – Tepidarium Relaxruimte met spelletjes bij muziek
   Maskers maken
   10.00 – 18.00
                                  
   Badhuis – Tepidarium         Sigillaria maken
   11.00 – 13.00
         Sigillaria maken
   13.30- 18.00
                                  
   Tempel                     Saturnalia ceremonie
   12.30
               Saturnalia ceremonie
   14.30
               Saturnalia ceremonie
   16.30
                                            
   Forum         Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   11.00
     Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   11.30
     Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   12.00
     Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   12.30
     Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   13.00
     Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   13.30
     Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   14.00
     Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   14.30
     Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   15.00
     Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   15.30
                 Vuurshow
   17.30
                                    
   Arena                 Roofvogelshow
   12.00
             Riddershow: Strijd om de jonkvrouw
   13.30
                     Dunguons and Dragons eindshow
   16.00
                                                
   Herberg                                 Fantasy speedddaten
   14.00 – 16.00
                                                    
   De Doolhof     Strijd der koningsschap van Saturnalia
   10.30 – 15.00
     Uitreiking
   15.00
                                                        
   Dorestad schuur Runen trekken
   offer brengen
   10.00 – 18.00
                                  
                             Zonnewiel ritueel
   13.00
     Reizende poppenkast: De duvel moge je halen!
   13.30
             Zonnewiel ritueel
   15.00
     Reizende poppenkast: De duvel moge je halen!
   15.30
           Verhaal van Ginnnungagap
   16.45
   Zonnewiel ritueel
   17.00
                                        
   Dorestad     Divinations waarzeggerij
   10.30 – 13.00
       Divinations waarzeggerij
   13.30 – 18.00
                                  
   De Dam Zwaardvechten
   10.00 – 12.00
       Zwaardvechten
   12.30 – 16.30
                                              
   Huis van de Herder Workshop wierook maken
   Craft-workshop: Rune krachtstok maken
   10.00 – 12.00
       Workshop wierook maken
   Craft-workshop: Rune krachtstok maken
   12.30 – 15.00
       Spel: Weerwolven van Asgard
   15.30 – 17.00
                                          
   Boogbaan Boogschieten
   10.00 – 12.30
       Boogschieten
   13.00 – 16.30
                                              
   De Markt Middeleeuwse jongleur
   10.00 – 17.00
                                          
   Schrijnwerker Workshop wandmaking en spellbookmaking
   10.00 – 18.00
                                  
   Wever         De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   11.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   12.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   13.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   14.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   15.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   16.00
                                              
   Koopman (Taverne)         Levend cluedo
   11.00 – 16.00 (start elke hele uur)
                                                  

   Zondag 11 december 2022

   Muziek Verteltheater Entertainment Shows
   locatie 10.00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00
   Herberg                 Cuélebre
   12.00 – 13.00
       Prima Nocta
   13.30 – 15.00
       Spiritual Seasons
   15.30 – 16.30
       Sunfire
   17.00 – 18.00
                                
   Klooster             Balfolk workshop
   Andro & Scottish
   11.30 – 12.30
   Spiritual Seasons, akoestisch
   12.30 – 13.30
   Balfolk workshop
   Jig
   13.30 – 14.30
   LyraDanz
   14.30 – 16.00  
   Balfolk workshop Tovercirkel
   16.00 – 17.00
   The trouble notes, akoestisch
   17.00 – 18.00 
                                
   IJsstube                   Andawenn
   12.15 – 12.45
     The trouble notes, akoestisch
   13.00 – 14.00
     Emma van Dobben
   14.15 – 15.00
     Andawenn
   15.15 – 16.00
     Cuélebre, akoestisch
   16.15 – 17.15
     Andawenn
   17.30 – 18.00
                                
   Badhuis           Moro
   11.15 – 12.00
     Cathinca van Sprundel
   12.15 – 13.00
     Helma en Inge
   13.15 – 14.00
     Moro
   14.15 – 15.00
     Cathinca van Sprundel
   15.15 – 16.00
     Moro
   16.15 – 17.00
     Emma van Dobben
   17.15 – 18.00
                                
   Brondtijdboerderij:
   Verteltheater
             Tim Talesman
   11.30
       Bastiaan de Zwitser
   12.15  
      De Sprook­spreker
   13.00 
      Tim Talesman
   13.45 
     Bastiaan de Zwitser
   14.30 
       De Sprook­spreker
   15.15 
     Tim Talesman
   16.00  
     Bastiaan de Zwitser
   16.45 
     De Sprook­spreker
   17.30   
                                        
   Mesolithicum Offers maken
   10.00 – 18.00
                                  
             Vrouwencirkel pad van de Priesteres
   11.00
   Sjamanistische drumreis
   11.30
           Drumcirkel
   13.00
   Sacred Union Ceremonie
   13.30
           Midwinterfair ceremonie
   15.00
   12 heilige nachten van Yule
   15.30
       Drumcirkel
   16.30
   Midwinter dansritueel met vuurceremonie
   17.00
                                      
   LBK Doe-route huis         Klank demo’s
   Rainbow wens
   Craft workshop, elfenstokje, wensslinger of amulet
   10.00 – 17.00
                                          
                 Winter healing sounds
   11.30
                       Gabs en Tante Ans avontuur
   14.30
                                                          
   LBK Vuurritueel
   10.00 – 12.30
       Vuurritueel
   13.00 – 17.00
                                          
   LBK vuurplaats Broodjes bakken
   10.00 – 18.00
                                  
   Trechterbeker     Dungeons and Dragons (oneshot)
   10.30
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   11.00
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   11.30
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   12.00>
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   12.30
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   13.00>
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   13.30/td>
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   14.00
   Dungeons and Dragons (oneshot)
   14.30
                                                          
   Bronsgieterij Tingietworkshop, leer bewerken, brons/ zilvergiet demonstratie
   10.00 – 18.00
                                  
   IJzertijd Orakel
   10.00 – 12.00
         Orakel
   12.30 – 17.00
                                          
   Romeins woonhuis (Domus) Historische kapper
   10.00 – 18.00
                                  
   Tempel                     Saturnalia ceremonie
   12.30
               Saturnalia ceremonie
   14.30
               Saturnalia ceremonie
   16.30
                                            
   Forum         Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   11.00
   Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   11.30
   Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   12.00
   Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   12.30
   Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   13.00
   Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   13.30
   Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   14.00
   Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   14.30
   Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   15.00
   Hema vecht­demonstraties en proeflessen
   15.30
                                                  
   Badhuis – Tepidarium Maskers maken
   10.00 – 17.00
                                        
             Sigillaria maken
   11.00 – 13.00
       Sigillaria maken
   13.30 – 18.00
                                  
   Arena                 Roofvogelshow
   12.00
             Riddershow: Strijd om de jonkvrouw
   13.30
                   Dunguons and Dragons eindshow
   16.00
                                              
   Herberg                                 Fantasy Speeddaten
   14.00 – 16.00
                                                  
   Dorestad     Divinations waarzeggerij
   10.30 – 13.00
       Divinations waarzeggerij
   13.30 – 18.00
                                  
   Dorestad veld Runen trekken
   Offer brengen
   Vikingen
   10.00 – 18.00
                                  
                             Zonnewiel ritueel
   13.00
               Zonnewiel ritueel
   15.00
             Verhaal van Ginnnungagap
   16.45
   Zonnewiel ritueel
   17.00
                                      
   Dorestad schuur                             Reizende poppenkast: De duvel moge je halen!
   13.30
               Reizende poppenkast: De duvel moge je halen!
   15.30
                                                  
   Imker                             Kaartlezingen, spiritreadings, numerologie en houten amulet maken
   13.30
               Kaartlezingen, spiritreadings, numerologie en houten amulet maken
   15.30
                                                  
   Tingieter Tingieten
   10.00 – 16.00
                                                  
     Toverhoeden vlechten van wilg
   10.00 – 12.00
       Toverhoeden vlechten van wilg
   12.30 – 16.00
                                                  
   De Dam Zwaardvechten
   10.00 – 12.00
       Zwaardvechten
   12.30 – 16.30
                                              
   Huis van de Herder Workshop wierook maken
   Craft-workshop: juwelenkistje maken
   10.00 – 12.00
       Workshop wierook maken
   Craft-workshop: juwelenkistje maken
   12.30 – 15.30
   Spel: Weerwolven van Asgard
   15.30 – 17.00
                                          
   Boogbaan Boogschieten
   10.00 – 12.30
       Boogschieten
   13.00 – 16.30
                                              
   De markt Middeleeuwse jongleur
   10.00 – 17.00
                                          
   Wever         De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   11.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   12.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   13.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   14.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   15.00
       De bizarre verhalen van Dr. Fey uit Oirschot
   16.00
                                              
   Koopman (Taverne)         Levend cluedo (start elke hele uur)
   11.00 – 16.00